Duurzaamheid

Onze visie is een duurzame en circulaire wereld. Een wereld waarin we hergebruiken wat we in gebruik hebben, waarin we minder importeren en zoeken naar lokale oplossingen en grondstoffen. Bij alles wat we doen kijken we naar de milieu-impact van onze producten en ons productieproces.

Jaarlijks produceren we in Nederland 1650 miljoen kilo plasticafval. Hiervan wordt nog steeds 990 miljoen kg (60%) verbrand, belandt er 41 miljoen kg (2,5%) in de natuur, en wordt 248 miljoen kg (15%) hergebruikt. Het in een afvalverbrandingsinstallatie verwerken van plastic zorgde in 2017 voor 770 miljoen kg CO2-uitstoot; 

Climate Signs gebruikt alleen hoogwaardige gerecyclede grondstoffen, waardoor deze in de keten waardevol blijven en hergebruikt worden.

Is een product van kunststof duurzaam?

Wij maken onze producten van hoogwaardige reststoffen uit de Post Consumer Recycling en Post Industrial Recycling afval stromen. Door geen nieuwe aardolie (fossiel) grondstoffen te gebruiken produceren wij 100% duurzame producten. 

Producten van Climate Signs:

  • Gaan langer mee dan innovatieve alternatieven;
  • Besparen op primaire grondstoffen, door 100% gebruik van gerecycled materiaal;
  • Zorgen ervoor dat hoogwaardige grondstoffen worden veiliggesteld voor toekomstige generaties. Onze producten kunnen voor 100% worden gerecycled.

Milieu impact verkeersbord:

Voor een verkeersbord 1000 x 1000 mm bespaar je 19 kg CO2-uitstoot door een gerecycled PCR verkeersbord van Climate Signs te gebruiken in plaats van een nieuw aluminium exemplaar.

30 stuks PCR-Sign verkeersborden staat voor wat betreft CO2-uitstootbesparing t.o.v. nieuw aluminium gelijk aan 1 retourvlucht naar Parijs.

Meten van duurzaamheid:

De levenscyclus (LCA) is een rekenmethode om milieu-impact van een product universeel te kunnen bepalen. Climate Signs heeft als enige verkeersbordleverancier in Nederland een categorie 1 LCA studie laten uitvoeren. Onder hoofdstuk milieubelasting delen we de resultaten.

Hoe zit het met micro plastics:

Het enige wat aan onze producten wordt toegevoegd is een biobased kleurstof en UV-stabilisator. Bij de kleur zwart of donkergrijs wordt zelfs helemaal geen kleurstof toegevoegd. De UV-stabilisator zorgt ervoor dat onze producten niet verkleuren en hierdoor niet afbreken door de UV-straling. De grootste veroorzakers van microplastics in Nederland zijn cosmetica en het gebruik van wasmachines (uit kleding), verf en banden (bandslijtage).

Bezoekadres
Bramenberg 22
3755 BZ Eemnes

Contactgevens
Tel: 035-3038430
E-mail: info@climatesigns.nl

Documentatie
Klik hier

Climate Signs is aspirant-lid van:

Meer weten of interesse in een pilot?