Met een druk op de knop de 'gezondheid' van je stad meten? Dat kan met climate signs!

SENSOREN
DATA
DASHBOARD

SENSOREN

Steeds meer mensen, machines en objecten zijn verbonden met internet en genereren data. Door deze data te combineren, komen slimme toepassingen binnen handbereik. Om deze nieuwe mogelijkheden optimaal te benutten is het van cruciaal belang om de juiste sensoren te kiezen, te bepalen wat je wilt meten en hoe je de gegenereerde data ontsluit en analyseert.

We helpen je de CO₂ -uitstoot, luchtkwaliteit, temperatuur, luchtvochtigheid, fijnstof en nog veel meer relevante natuurlijke elementen te meten. Zo brengen wij samen met jou en de inwoners de 'gezondheid' van de stad in kaart.

De Climate Signs sensoren en data helpen steden efficiënter te werken, kostenbesparingen te realiseren, en sneller en gerichter bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen en de verkeersveiligheid. 

DATA

De afgelopen jaren zien we de shift van Smart naar Sustainable Cities.
Het gaat niet enkel meer om de inzet van nieuwe technologie, maar vooral om de keuzes die we maken op basis van de gegenereerde data. 

Onze sensoren genereren real-time, locatiegebaseerde gegevens over de stedelijke omgeving en infrastructuur. Deze data stelt beleidsmakers, ontwikkelaars en inwoners in staat om samen te werken en specifieke acties te ondernemen die steden gezonder, duurzamer en leefbaarder maken.

Climate Signs richt zich op het monitoren van stedelijke omgeving en activiteit, niet van individuen.

In feite zijn de technologie en het beleid ontworpen om elke mogelijke verzameling van gegevens over individuen zo klein mogelijk te maken, zodat privacybescherming is ingebouwd in het ontwerp van de sensoren en het bijbehorende beleid.

DASHBOARD

Sensoren en data zijn niets waard zonder deze op de juiste manier te ontsluiten en presenteren. Om die reden werkt Climate Signs met partners die al meer dan 10 jaar de beste data dashboards aan gemeenten en andere overheden leveren. 

Zo zijn wij in staat om alle beheer- en sensordata bij elkaar in één gebruiksvriendelijke omgeving en kaartbeeld te brengen. Zowel op je desktop, je tablet als je mobiele telefoon.

Gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, toegankelijkheid en betrouwbaarheid staan in de ontwikkeling van ons dashboard voorop. Of je nu op de werf werkt, je nieuw beleid moet bepalen of bestuurlijke keuzes maakt. Het Climate Signs dashboard is relevant voor iedereen en helpt je real-time inzicht te krijgen en proactief te handelen.
Met één druk op de knop de 'gezondheid' van de stad op je scherm!

Sensing

De Nederlandse overheid heeft in juni 2018 het “Actieplan Digitale Connectiviteit” gepubliceerd, dat de nadruk legt op het belang van een hoogwaardige vaste en mobiele digitale communicatie infrastructuur in Nederland voor de toekomstbestendigheid van de Nederlandse economie.

Met de Climate Signs oplossingen dragen we bij aan de connectiviteit in Nederland en het 'begrijpen' van de signalen in de buitenruimte. Climate Signs maakt gebruik van bestaande objecten in de openbare ruimte die ingezet kunnen worden als backbone infrastructuur voor mobiele operatoren. Een duurzame en innovatie oplossing door slim gebruik te maken van bestaande infrastructuren en het introduceren van nieuwe samenwerkingsvormen.

Voordelen

De sensoren, data en het dashboard van Climate Signs stellen je in staat om real-time te zien hoe het met de stad gaat. Zo vormen wij statische data om in gegevens die mede de duurzame ontwikkeling van de buitenruimte bepalen. 

Wij leveren State of the Art sensoren die op afstand te bedienen en uit te lezen zijn
Wij maken gebruik van real-time data welke direct beschikbaar is via het Climate Signs Dashboard
Wij meten exact wat jij nodig hebt en helpen de data te analyseren
Wij ontzorgen onze klanten geheel
Wij dragen bij de toekomsbestendigheid van Nederlandse steden
Wij verbinden bestuurders, beleidsmakers, uitvoerders en inwoners op een laagdrempelige en effectieve manier

Bezoekadres
Bramenberg 22
3755 BZ, Eemnes

Contactgevens
Tel: 035-3038430
E-mail: info@climatesigns.nl

Meer weten of interesse in een pilot?

Versturen