Groene stroom bij Climate Signs

Bij Climate Signs hebben wij maandag 20 Februari maar liefst 120 zonnepanelen op het dak van ons kantoorpand geplaatst gekregen. Wat voor initiatieven heeft u om een duurzame en circulaire toekomst te realiseren? Wellicht begint het voor u al bij het aanschaffen van onze biobased verkeersborden?

Wij zijn trots op ons wagenpark waar steeds meer elektrische bussen voor worden aangeschaft. Het komt dus mooi van pas dat wij deze vanaf nu kunnen laten rijden op de groene stroom gegenereerd door onze eigen zonnepanelen!

Wist je dat…

  • Zonnepanelen altijd rendabel zijn? Zelfs tijdens bewolkte of donkere dagen. Tussen maart en september geven zonnepanelen het meeste rendement, dit is namelijk 75% van de totale jaarlijkse energieopbrengst.
  • 99% van de duurzame energie op aarde zonne-energie is? De zon heeft namelijk veel bereik en de hoeveelheid is zo’n 9000 keer groter dan de energiebehoefte van alle aardbewoners opgeteld. 
  • De zon in 1 uur net zoveel energie uitstraalt als wereldwijd in 1 jaar gebruikt wordt?
  • Ook al sinds 1958 in de ruimtevaart gebruikt wordt gemaakt van zonnepanelen? Zo maken veel satellieten en ook The International Space Station gebruik van zonne energie.
  • Zonnestroom altijd voorrang krijgt bij verbruik? Zo wordt de opgewekte stroom als eerste verbruikt en wordt niet geregistreerd door de meter van de netbeheerder.