Groene stroom bij Climate Signs 2Steeds meer gemeenten kiezen voor duurzame verkeersborden.

Omdat Climate Signs de maatschappelijke thema’s omarmt door te innoveren en zoveel mogelijk samenwerkt met grondstofrecycling- en productieketenpartners kiezen steeds meer gemeenten voor onze duurzame honingraat verkeersborden. Wegbeheerders in Nederland moeten de komende jaren een duurzame keuze gaan maken. Omdat de productieketens bij Climate Signs kort zijn en er gerecyclede grondstoffen uit Nederland worden gebruikt kunnen we regionaal en snel opschalen. We zijn niet afhankelijk van import of andere logistieke uitdagingen, omdat het PCR-Sign verkeersbord 100% CO2-neutraal in Nederland geproduceerd wordt. Omdat de productiematrijzen eigendom zijn behouden we zelf de regie en kunnen we de kringlopen optimaal sluiten.

Omdat Climate Signs écht circulaire en C02-uitstoot reducerende verkeersborden in produceert, heeft de Gemeente Gooise Meren gekozen voor onze zeer innovatieve honingraat verkeersborden. Hergebruik van grondstoffen uit de openbare ruimte is en blijft een uitdaging. Daarom produceren wij verkeersborden uit een gerecyclede monostroom. Door te produceren uit één materiaalsoort is opvolgende recycling eenvoudig te realiseren.

Omdat een PCR-Sign verkeersbord 19 kg CO2 minder uitstoot dan een regulier aluminium verkeersbord was de keus voor de Gemeente Gooise Meren snel gemaakt. Door een eenvoudige materiaalkeuze (van aluminium naar gerecycled kunststof) kunnen we op jaarbasis een significante hoeveelheid CO2-uitstoot besparen.

De verkeersborden van Climate Signs zijn het beste alternatief voor aluminium.

Onze verkeersborden zijn:

  • geproduceerd uit een 100% gerecyclede grondstof;
  • circulair en 100% herbruikbare monostroom binnen dezelfde of nieuwe productieketens;
  • CE-gecertificeerd;
  • Klimaat neutrale productie- en distributie;
  • technische levensduur vergelijkbaar met aluminium;
  • lichtgewicht;
  • functioneel flexibel, energie absorberend en sterk;
  • multifunctioneel platform ter bevordering van de biodiversiteit (insectenhotel);
  • GPW en MKI minimaal (categorie 1 studie NMD-registratie);
  • sterk, circulair, C02-neutraal met een zeer robuuste uitstraling