Eerste duurzame verkeersbord in Krimpen

Sinds vandaag staat het eerste duurzame verkeersbord in Krimpen. Wethouder John Janson van Verkeer en Vervoer en Wubbo Tempel van Duurzaamheid onthulden het. Met verkeersborden van gerecycled plastic maken we de buitenruimte van Krimpen weer een stapje duurzamer.

100% gerecycled aluminium verkeersbord

Verkeersbord van gerecycled plastic
Tot nu toe waren alle verkeersborden in Krimpen van aluminium. Vanaf nu wordt dat gerecycled kunststof. Gemaakt van oude plastic spullen. Bijvoorbeeld van een oude autobumper of een kliko. Al het plastic komt uit Nederland en daar zijn de borden ook gemaakt. Het verschil zie je vooral aan de achterkant van het bord.

Het maken van de duurzame verkeersborden kost 70% minder CO² dan bij borden van aluminium. Ook kan het plastic later weer helemaal hergebruikt worden. Aan de achterkant van het verkeersbord zie je dat het van plastic gemaakt is.

Stap voor stap vervangen
We beginnen in de wijk Oud Krimpen met het vervangen van de verkeersborden. De gemeente kijkt eerst welke borden aan vervanging toe zijn. Natuurlijk vervangen we verkeersborden alleen als dat nodig is. Dat kan bijvoorbeeld komen door ouderdom of vernieling. Zo maken we Krimpen aan den IJssel stap voor stap duurzamer.