Climate Signs’ CirQ 100% Gerecycled Aluminium Verkeersbord

Lees in onze blog het verhaal achter dit innovatief product!

gerecycled aluminium verkeersbord

Duurzame Evolutie: De Transitie naar 100% Gerecycled Aluminium Verkeersborden

De weg- en straatmeubilairsector staat voor een boeiende transformatie, waarin Climate Signs voorop loopt met een baanbrekende innovatie genaamd CirQ – het verkeersbord van 100% gerecycled aluminium. Het verhaal achter deze revolutie is een inspirerende reis vol innovatie en duurzaamheid.

De vraag naar groene oplossingen en innovatie in grondstoffen

Langzaamaan begint er bij beheerders van weg- en straatmeubilair steeds meer bewustzijn te groeien. De vraag naar groene en duurzame producten en diensten neemt gestaag toe. Ondanks dit alles zijn er echter nog steeds beheerders die terughoudend zijn om over te stappen naar de BIO-verkeersborden die inmiddels in verschillende grondstofvarianten verkrijgbaar zijn.

Traditionele verkeersborden worden gemaakt van aluminium plaatmateriaal, bedekt met een laagje coating en een reflecterende sticker. Dit is geen milieuvriendelijk of CO2-verlagend product. De duurzame evolutie van het verkeersbord heeft echter geleidelijk plaatsgevonden. Enige tijd geleden begonnen producenten al met experimenten waarbij ze zich richtten op het gebruik van biobased materialen zoals bamboe en rijstvlies. Helaas bleken deze materialen niet altijd bestand tegen de uitdagingen van buitenruimtes en waren ze niet herbruikbaar, oftewel niet circulair.

Een stap naar een groenere toekomst met gerecycled aluminium verkeersbord

Om ervoor te zorgen dat de duurzame transitie van verkeersborden wel toekomstbestendig wordt, zijn een aantal bedrijven begonnen met het ontwikkelen van unieke, circulaire en duurzame alternatieven.

Climate Signs heeft hierin een voortrekkersrol vervuld door verkeersborden te creëren die volledig bestaan uit gerecycled aluminium (het CirQ verkeersbord). Dit innovatieve alternatief heeft aanzienlijk minder impact op het milieu dan nieuwe aluminium verkeersborden. Zo kan elke beheerder toch een duurzame en circulaire keuze maken en trouw blijven aan het gebruik van aluminium als grondstof, zoals altijd is gebeurd.

Als pionier op het gebied van duurzame en circulaire innovatie heeft Climate Signs een cruciale rol gespeeld in de transformatie van weg- en straatmeubilair. Met het verkeersbord van 100% gerecycled aluminium laten we zien dat innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan.

Integratie van het CirQ Verkeersbord

Laten we samen bouwen aan een wereld waarin onze straten niet alleen veiliger zijn, maar ook duurzamer en milieuvriendelijker. Samen streven we naar een toekomst waarin elke stap voorwaarts ons dichter bij een groenere en betere wereld brengt.

Binnenkort kunt u in onze volgende blog lezen hoe Buyer Group Verkeersborden en Bewegwijzering stappen heeft genomen om het 100% gerecyclede aluminium verkeersbord in hun inkoopstrategie te integreren.

Meer weten over het aller eerste 100% gerecycled aluminium verkeersbord? Ons Commercieel Innovatie manager Martijn de Oude helpt u graag verder. Mail vrijblijvend uw vraag naar m.deoude@climatesigns.nl

Benieuwd naar onze andere innovatieve producten? Klik dan hier.
Dit product is ook verkrijgbaar bij ons zusterbedrijf Via van dalen.