Inspiratie voor het CirQ 100% gerecyclede aluminium verkeersbord van Climate Signs

Lees in deze blog de inspiratie en totstandkoming van het CirQ bord!

Inspiratie voor het CirQ 100% gerecyclede aluminium verkeersbord

Hoe de marktvisie leidde tot inspiratie voor het CirQ 100% gerecyclede aluminium verkeersbord.

Het doel van de Marktvisie en Inkoopstrategie Buyer Group Verkeersborden en Bewegwijzering is ambitieus: het verduurzamen van de enorme hoeveelheid verkeersborden in Nederland. Met meer dan 3 miljoen borden, waarvan er minstens 600.000 als overbodig worden beschouwd, is er dringend behoefte aan een duurzame aanpak (bron: CROW).

De Buyer Group heeft een goed doordachte marktvisie ontwikkeld met vier processtappen. Hierbij ligt de nadruk op het verminderen van het aantal verkeersborden, refurbishing (Re-Sign) van oude borden, het gebruik van biobased of gerecyclede materialen, en als laatste stap, het inzetten van conventionele verkeersborden wanneer andere opties niet haalbaar zijn.

Van visie en strategie naar productie

Climate Signs heeft deze inkoopstrategie omarmd en omgezet naar actie. Dankzij deze visie en strategie hebben we het mogelijk gemaakt om het 100% gerecyclede aluminium verkeersbord (CirQ) te ontwikkelen. Dit bord is gebaseerd op circulaire principes en draagt aanzienlijk bij aan het verminderen van CO2-uitstoot, het behoud en hergebruik van primaire grondstoffen, de minimalisering van afval en ondersteuning van de circulaire economie.

Refurbishen tot in oneindigheid

Refurbishing speelt een belangrijke rol in duurzaamheid. Echter erkent de Buyer Group dat dit proces eindig is. Daarom is het noodzakelijk om bij gebrek aan refurbished voorraad over te stappen naar ‘nieuwe’ aluminium verkeersborden met een Cradle to Cradle certificaat of naar een CirQ verkeersbord.

Deze benadering biedt asset managers de mogelijkheid om tijdens aanbestedingen een duurzame stap te zetten, zelfs als ze nog niet klaar zijn voor een innovatief BIO verkeersbord. Het illustreert de kracht van samenwerking en visie in ons streven naar een circulaire en duurzame toekomst voor ons weg- en straatmeubilair.

In onze volgende blog kunt u ontdekken hoe ons unieke innoverende 100% gerecyclede aluminium verkeersbord CirQ eruitziet. Want wat is het zichtbare verschil tussen een bord van nieuw aluminium en een bord van gerecycled aluminium?